2020-11-27 13:10Press release

Julklapp under granen!

Julklappar på Hasselbacken

Ej bekräftade källor säger att det första julbordet kan ha intagits på Hasselbacken men något vi vet är sant är att vår allra viktigaste tradition är insamlandet av paket under vår julgran.

Veckorna innan julafton tar vi emot julklappar under vår gran på hotellet som sedan doneras till välgörenhet. Det har varit ett extra krävande år där fler människor än tidigare hamnat i en situation där ett extra stöd kan vara skillnaden att få fira jul eller inte. 

För andra året i rad kommer årets julklappar att doneras till Stockholms Stadsmissionen. I år kommer klapparna delas ut till barnfamiljer i en ”julklappsbutik”. I denna butik får de familjer som är i kontakt med barnverksamheten komma och välja julklappar till sina barn. Något som är en viktig del i Stockholms Stadsmissions värdegrund, att stärka deltagarnas egenmakt.

"Julglädje är inte självklart för alla och tillsammans vill vi ger fler familjer möjlighet att fira jul – med julklappar. Vi vet att behovet är stort och i år känns det extra bra att kunna hjälpa till" säger Stefan Strömberg, General manager på Hasselbacken.

Avslutningsvis vill vi tacka alla som tidigare år bidragit till insamlingen av julklappar och tack till alla som vill bidra i år.

 

Så här kan man delta:
1. Köp en julklapp - det är viktigt att de inte är begagnade. Tänk på att det kan vara något som ett barn vill ha, inte bara något som du tror att barnet behöver. 
Det får gärna vara en upplevelse eller ett presentkort.
2. Slå in paketet och skriv en lapp med information om vad paketet innehåller. Det underlättar för familjerna att hitta en julklapp som passar. 
3. Kom in till Haseelbacken och lämna det under granen.

 


About Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.