2021-12-01 06:30Press release

Traditionsenlig julklappsinsamling på Hasselbacken

För tredje året i rad samlar Hasselbacken in julklappar till personer i hemlöshet i samarbete med Stockholms Stadsmission under december. 

Ingen väljer bort en egen bostad – hemlöshet kan drabba alla. Stockholms Stadsmission möter en stor grupp personer i hemlöshet kring jul och för verksamheterna är det värdefullt att kunna förmedla julklappar vidare till dem som inte skulle få någon. Därför samlar Hasselbacken in julklappar till förmån till Stockholms Stadsmission i december. En uppskattad tradition för både besökare och anställda.

– När vi först startade julklappsinsamlingen 2019 blev vi överväldigade av deltagandet. Strax innan jul kunde vi överlämna drygt 1 000 paket till Stockholms Stadsmission som sedan delade ut till personer som lever i hemlöshet i Stockholm. Det här är en tradition som vi måste hålla levande, säger Oscar Dahlberg på Hasselbacken. 

Varma kläder, hygienartiklar och presentkort

Enligt önskemål listat av Stockholms Stadsmission är underkläder, varma kläder, strumpor, hygienartiklar och presentkort på affärer som säljer varor i likhet med dessa. För att Stockholms Stadsmission inte ska behöva öppna klapparna innan julafton ber vi alla att skriva på paketen vad de innehåller. Till exempel ”strumpor 38-42” eller ”underställ medium”.

Lagom till julafton lämnar Hasselbacken över klapparna till Stockholms Stadsmission som sedan delar ut till personer som lever i hemlöshet. 

Vad: Julklappsinsamling till personer i hemlöshet – Hasselbacken i samarbete med Stockholms Stadsmission
Insamlingstider: Från och med den 2 december till den 18 december kan julklappar lämnas under granen på Hasselbacken, alla dagar och tider.
Var: Hotell Hasselbacken, Hazeliusbacken 20, 115 21 Stockholm


About Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.

Contacts

Karin Bernhardsson