Projekt Hasselbacken

Renderingar utvecklingen av Hasselbacken.
Den återuppståndna terrassen blir Hasselbackens hjärta och den tydligaste kopplingen till platsens historia som Skandinaviens största trädgårdsrestaurang vid sin tid. Tillbyggnaderna ramar in och skyddar den grusbelagda terrassen och nya väderskydd med öppningsbara glasväggar möjliggör en förlängning av säsongen.
Media use
Den nygamla ljusportalen, återskapad från 1930-talets original, syns från färjeläget och knyter ihop området nedanför Djurgårdsvägen och leder vidare upp till Hasselbackens terrass och Cirkus mellan Rotundan och Nya Gubbhyllan.
Media use
Utvecklingen av Hasselbacken tar sin utgångspunkt i de platser som tidigare varit bebyggda och innehåller en utställningslokal, hotellrum, ett spa, ett café och en ny reception. Fotograf flygbild: Lennart Johansson, Stadsbyggnadskontoret / rendering Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Media use
Vy från Djurgårdsvägen med Nya Moriska paviljongen skymtande bakom träden. De nya byggnaderna anpassas organiskt till den omgivande naturen och en naturlig övergång bildas mellan byggnader och växtlighet. Även materialvalet tar inspiration från hur det en gång såg ut på platsen. De nya paviljongerna byggs främst i trä, vilket skapar en harmoni med omgivande naturen. Rendering: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Media use
Vy från Djurgårdsvägen med Nya Gubbhyllan skymtande bakom träden. De nya byggnaderna anpassas organiskt till den omgivande naturen och en naturlig övergång bildas mellan byggnader och växtlighet. Även materialvalet tar inspiration från hur det en gång såg ut på platsen. De nya paviljongerna byggs främst i trä, vilket skapar en harmoni med omgivande naturen. Rendering: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Media use
Vy från Djurgårdsvägen med Nya Gubbhyllan till vänster och Cirkus till höger. Paviljongerna ”Nya Moriska”, och ”Nya Gubbhyllan” placeras på de platser där historiska Moriska och Gubbhyllan stod. Ovanpå Nya Gubbhyllan skapas också en offentlig takterrass.Rendering: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Media use
Media use
I samband med utvecklingen av Hasselbacken levandegörs också Allmänna gränd där en ny ljusaxel leder besökarna upp mot Hasselbacken och den ikoniska portalen markerad med ljus. Förbindelsen anknyter till stråk som skapades under Stockholmsutställningen 1897. Detta blir nu ett av Djurgårdens mest besökta och folkrika stråk som kommer att bidra till att göra Djurgården levande även under den mörka vintersäsongen. Rendering: Lundgaard & Tranberg Arkitekter
Media use
Situationsplan utveckling Hasselbacken.
Media use